Heli-X 7 - Won't initialise on Windows-10

Installation and usage on Windows / Installation unter Windows
Post Reply
paolofcantoni
Posts: 27
Joined: 11 Jun 2013 09:09

Heli-X 7 - Won't initialise on Windows-10

Post by paolofcantoni » 12 Jun 2018 13:57

I installed Heli-X 7 on two Windows-7 machines without issue.

I then tried my Windows-10. I get a "LoadLibrary failed with error 1114: A dynamic link library (DLL) initialization routine failed."
I also noticed an ANOMALY: message in the DOS Box, but it's not there now.

Are there any known problems with Windows-10?

TIA,
Paolo

User avatar
Michael
Posts: 1792
Joined: 25 May 2008 16:11
Location: Germany
Contact:

Re: Heli-X 7 - Won't initialise on Windows-10

Post by Michael » 12 Jun 2018 21:16

This should work. I guess, there are problems with the download or installation due to a virus program or a firewall.

paolofcantoni
Posts: 27
Joined: 11 Jun 2013 09:09

Re: Heli-X 7 - Won't initialise on Windows-10

Post by paolofcantoni » 30 Dec 2018 05:31

Hi Michael,
I'm getting back to this as I want to use this laptop on my holidays.
I noticed that there was a new setup file: setupHeli-X7_win64_8u51.exe for use if there were startup problems on Windows.
I downloaded it and tried to install. I got the Loadlibrary issues again, but this time also got an exception in cmd.exe.
Exception in thread "AWT-EventQueue-0" (a null pointer exception by the look if things - see attached PNG)

Any ideas? BTW, ALL the versions of Heli-X that I have (v6.1, v7 normal, v7 8u51) fail with the Loadlibrary issue on this machine and work fine on two others.

Paolo
LoadLibrary fail 1114-2.png
LoadLibrary fail 1114-2.png (67.61 KiB) Viewed 2221 times

User avatar
Michael
Posts: 1792
Joined: 25 May 2008 16:11
Location: Germany
Contact:

Re: Heli-X 7 - Won't initialise on Windows-10

Post by Michael » 30 Dec 2018 09:12


paolofcantoni
Posts: 27
Joined: 11 Jun 2013 09:09

Re: Heli-X 7 - Won't initialise on Windows-10

Post by paolofcantoni » 30 Dec 2018 11:46

Michael wrote:
30 Dec 2018 09:12
Please check out this: https://windowsreport.com/loadlibrary-f ... rror-1114/
Thanks Michael,

This did the trick! Although I have an AMD Radeon 6700M Series.

Paolo

LydkinGR
Posts: 2
Joined: 29 Mar 2019 08:24

Heli X 7 Wont initialise on Windows 10

Post by LydkinGR » 06 Sep 2019 04:25

Hi John:

I run WIN7, but always get the same errormessage while starting FS9, but disregarding it, all works fine. I assume its the fssound.dll module of PT, which causes the false
<a href="https://prom-electric.ru/articles/8/95949/">Ремонт MILANO SERVO MOTOR DC 100W 2.4AMP 48V 3000RPM, MP44XL-K16-S-EL-134</a>

Post Reply